Bestand Verkleinen Foto

No Comments

Hoe kun je een afbeelding aanpassen zonder de kwaliteit ervan te verliezen ?

Als u net begint met het bewerken van digitale afbeeldingen, kan het wijzigen van het formaat een frustrerende ervaring zijn. Er zijn veel verschillende programma’s die vaak overdreven uitspraken doen over hun eenvoud, kwaliteit, resultaten en meer. Geen zorgen, want u bent bij ons aan het juiste adres. Dit artikel laat u niet alleen zien hoe u het formaat van een afbeelding kunt wijzigen zonder kwaliteitsverlies door meerdere verschillende programma’s te gebruiken die we speciaal voor u hebben samengesteld, maar het geeft ook antwoord op enkele andere veelgestelde vragen over het formaatwijzingsproces.

Hoe het formaat van een afbeelding wijzigen?

Online zijn er vele websites waar je gratis je afbeelding kunt wijzigen. Volg gewoon de drie eenvoudige stappen hieronder om het formaat van uw afbeelding onmiddellijk te wijzigen:

1 – Upload uw afbeelding. Kies een foto uit je galerij. U kunt een GIF-, JPEG-, BMP-, PNG-, HEIC- of TIFF-afbeeldingsbestand kiezen en het rechtstreeks van uw bureaublad naar het bovenstaande vak slepen en neerzetten.

2 – Kies uw instellingen. Nadat u uw foto heeft geüpload, kunt u de afbeeldingsinstellingen aanpassen. Wilt u dat het kleiner of groter is dan de originele afmetingen? Voer gewoon de grootte en het formaat (JPEG, PNG of WEBP) en de optimalisatie-instellingen in voordat u opslaat.

3 – Pas de wijzigingen toe. Als u tevreden bent met de instellingen die u heeft opgegeven, hoeft u alleen de wijzigingen toe te passen. Druk op de knop Opslaan en uw afbeelding wordt binnen enkele seconden automatisch naar uw apparaat gedownload.

Wat zijn de meest voorkomende redenen om het formaat van afbeeldingen te wijzigen?

Weten hoe u digitale afbeeldingen op de juiste manier kunt wijzigen, is een belangrijk hulpmiddel om uw website te onderscheiden van de concurrentie. Het formaat van afbeeldingen wijzigen zonder hun oorspronkelijke kwaliteit te verliezen, is ook een geweldige manier om een ​​goede eerste indruk te maken op bezoekers, die vooral gefascineerd zijn door afbeeldingen. Afbeeldingen met een slecht aangepaste grootte zijn duidelijk voor de gebruiker en verschijnen vaak als wazige vervormingen van het echte werk. Slordige formaatwijziging kan uw potentiële publiek verdrijven, uw impact verkleinen of zelfs bezoekers verliezen

Een andere belangrijke reden achter de noodzaak om het formaat van afbeeldingen correct te wijzigen, is de paginasnelheid. Foto’s en afbeeldingen die rechtstreeks uit een camera komen, hebben een zeer hoge resolutie. Dit betekent dat er veel pixels zijn, die elk hun tijd nemen om in uw webbrowser te laden. Het verlagen van de resolutie van uw afbeeldingen voordat u ze naar uw site uploadt, is de sleutel tot een vlotte browser ervaring. In die zin zijn paginasnelheid en beeldkwaliteit beide even belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van uw site. Gelukkig is het formaat van afbeeldings pixels wijzigen niet erg ingewikkeld. Het is gemakkelijk om te leren hoe u het formaat van afbeeldingen kunt wijzigen zonder kwaliteitsverlies en deze gids zal u laten zien hoe u precies dat kunt doen.

Is het mogelijk om het formaat van een afbeelding te wijzigen zonder de kwaliteit te verliezen?

Ja! In feite is het vrij eenvoudig om dit te doen. Maar eerst moet u de basis begrijpen achter het wijzigen van de grootte van afbeeldingspixels.

Bitmap is het meest gebruikte afbeeldingstype online. Alle JPEG en PNG-bestanden zijn ook bitmapbestanden, die uit duizenden kleine pixels bestaan. Als u een JPEG of PNG bestand downloadt, zoom dan heel dichtbij in en u zult zien waar ik het over heb. Duizenden kleine vierkante pixels die kleuren en posities op een afbeelding hebben toegewezen, vandaar de naam: Bitmap.

Over afbeeldingstypen gesproken, er zijn verschillende veelgebruikte afbeeldingsbestandsindelingen die online vaak worden gebruikt. JPEG is er een van. JPEG’s worden gebruikt om webpagina’s te optimaliseren en zijn handig gezien hun kleine bestandsgrootte en hoge laadsnelheden. PNG is een stapje hoger dan JPEG en biedt een verbeterde kwaliteit, maar dit gaat ten koste van grotere bestandsgroottes en een lagere paginasnelheid. Ten slotte zijn GIF’s populair vanwege het gemak waarmee ze kunnen worden geanimeerd met behoud van een kleine bestandsgrootte. Samen zijn dit de drie meest voorkomende online afbeeldingsbestandsindelingen. Met krachtige programma’s zoals Photoshop kunnen verschillende afbeeldingstypen eenvoudig worden geconverteerd naar andere formaten. Houd in gedachten dat het omzetten van een indeling met een lage resolutie naar een indeling met een hoge resolutie de kwaliteit van uw foto niet noodzakelijkerwijs zal verbeteren.

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te begrijpen dat de term formaatwijziging slechts een algemene term is. Als het gaat om het manipuleren van pixels, zijn er eigenlijk twee methoden: vergroten / verkleinen en resamplen. Het formaat wijzigen is de meest elementaire omdat het eenvoudig de grootte van de pixels vergroot of verkleint tot de gewenste schaal. Dus zijn andere naam, schalen.

Opnieuw bemonsteren is iets gecompliceerder. Resampling is een hulpmiddel dat het aantal pixels in de afbeelding zelf verandert. Dit is het meest geschikte hulpmiddel voor het wijzigen van het formaat van afbeeldingen voor het web, aangezien paginasnelheid zo belangrijk is, vooral als u originele foto’s rechtstreeks van uw camera gebruikt. Als u besluit een programma te gebruiken dat opnieuw kan worden gesampled, vraagt ​​u het programma om de afbeelding te analyseren om te beslissen welke pixels u wilt weggooien of welke u wilt toevoegen. Dus als u de afbeeldingsgrootte wilt verkleinen zonder kwaliteitsverlies, is resampling uw beste hulpmiddel. Laten we nu eens kijken naar enkele van de meest populaire tools voor het online vergroten of verkleinen van afbeeldingen.

De 3 beste toepassingen voor het verkleinen van afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies

Er is een overvloed aan softwaretools online beschikbaar voor het verkleinen van afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies. Ze variëren echter in flexibiliteit, uitvoerkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs. Voor kleinere projecten die het formaat wijzigen, kunt u gemakkelijk wegkomen met een van de vele gratis applicaties. Maar voor grotere of meer gecompliceerde projecten worden betaalde applicaties zoals Adobe Photoshop ten zeerste aanbevolen.

De perfecte grootte van Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is de meest populaire premium fotobewerkingssoftware die er is. Gebruikt door professionele fotografen, editors en webdesigners over de hele wereld, zou geen gids voor het verkleinen van afbeeldingen compleet zijn zonder deze gids

Hoewel Photoshop geen gratis tool is, is het aanbod de relatief lage kosten zeker waard. En hoewel het enige tijd kan duren om de beeldgrootte van de pixels te verwerken, is Photoshop ondanks het overvloedige aanbod nog steeds relatief eenvoudig te gebruiken. De beste Photoshop-methode om het formaat van afbeeldingen te wijzigen zonder kwaliteitsverlies, is via Perfect Resize. Perfect Resize automatiseert het resampling-proces met extreem gebruiksgemak, waardoor u een perfect verkleinde afbeelding krijgt met hetzelfde kwaliteitsniveau.

Om Perfect Resize te gebruiken, opent u eerst de afbeelding voor het wijzigen van de grootte in de applicatie. Klik vervolgens op Bestand, Automatiseren en selecteer Perfect formaat wijzigen. Dit opent het Perfect Resize-venster waarin u kunt kiezen uit een selectie van vooraf ingestelde sjablonen voor het wijzigen van de grootte of uw eigen afmetingen kunt invoeren. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op Bestand, Toepassen en u bent klaar.

Gimp

Als u op zoek bent naar gratis software voor het aanpassen van het formaat van afbeeldingen, is Gimp een van de meest populaire keuzes. Een gratis alternatief voor Adobe Photoshop, Gimp als handig voor het vergroten of verkleinen van afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies. Er moet echter worden opgemerkt dat Gimp beperkt is in zijn toepassing en alleen mag worden gebruikt voor een bescheiden formaatwijziging.

Om het formaat van een afbeelding met Gimp te wijzigen, opent u eenvoudig uw afbeelding in de applicatie. Ga naar Afbeelding en vervolgens naar Schaal, waar u de gewenste afmetingen kunt invoeren. Kies ten slotte onder Kwaliteit de optie Sinc als interpolatie en klik vervolgens op Schaal. Daar heb je het, een afbeelding verkleinen met aanhoudende kwaliteit.

Irfanview

Irfanview is een opmerkelijke multimediatool die veel meer kan dan alleen het vergroten of verkleinen van afbeeldingen. Hoewel Irfanview alleen beschikbaar is voor Windows-besturingssystemen, is het een praktisch en snel hulpmiddel, dankzij de uitzonderlijk kleine hoeveelheid systeembronnen die nodig is om het formaat van een groot afbeeldingsbestand te wijzigen.

Hoewel Irfanview handig is als het correct wordt gebruikt, is de gebruikersinterface erg verouderd en kan het voor sommige nieuwe gebruikers lastig zijn om te navigeren. Eindelijk, aangezien freeware Irfanview een geweldige applicatie is, maar voor diegenen die op zoek zijn naar een professionele beeldresolutie, is een krachtiger programma nodig.

Om het formaat van een afbeelding met Irfanview te wijzigen, opent u eerst uw afbeelding in de applicatie en selecteert u vervolgens Afbeelding, Formaat wijzigen / Resample. Het pop-up venster voor het wijzigen van de grootte verschijnt, waar u vervolgens de gewenste afmetingen kunt invoeren in Afbeeldingsgrootte instellen. Selecteer vervolgens Resample en kies Lanczos (langzaamste). Vergeet ten slotte niet de optie ‘Toepassen verscherpen na opnieuw samplen’ te selecteren, aangezien dit u de beste resultaten geeft.

Formaat wijzigen voor succes

U zou nu het vertrouwen moeten hebben om het formaat van afbeeldingen voor uzelf te wijzigen. Hoewel freeware-applicaties geweldige tools zijn, zijn ze misschien niet krachtig genoeg om de kwaliteit van uw afbeeldingen te behouden voor grotere formaten. Overweeg om een ​​betaalde tool zoals Photoshop te gebruiken voor belangrijkere projecten of ambitieuzere afbeeldingsaanpassingen

Over ons en deze blog

Wij zijn een digitaal marketingbedrijf met een focus op het helpen van onze klanten om geweldige resultaten te behalen op verschillende belangrijke gebieden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

We bieden professionele SEO services die websites helpen hun organische zoekscore drastisch te verhogen om zo te kunnen concurreren voor de hoogste rankings, zelfs als het gaat om zeer concurrerende zoekwoorden.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Meer van onze blog

Bekijk alle berichten

Leave a Comment