Is een zoekmachine aanmelding noodzakelijk?

No Comments

Het eenvoudige antwoord is nee – zoekmachine aanmelding is niet nodig. De meeste zoekmachines (met name Google) kruipen en indexeren tegenwoordig door links te volgen. Met behulp van die logica zal een enkele inkomende link van eender welke reeds geïndexeerde pagina uw pagina identificeren met de motor. Als die pagina vervolgens doorlinkt naar andere pagina’s binnen uw site, worden ze ook geïndexeerd…. en ga zo maar door.

Om deze reden is een inkomende link zeer belangrijk. In feite kan het verwerven van back-links het belangrijkste van SEO zijn. In theorie zou een website-eigenaar echter niet moeten ‘scouten’ of ‘zoeken’ naar links. Als de gepresenteerde inhoud interessant, nuttig en/of belangrijk is, is er een natuurlijke neiging bij webgebruikers om naar informatie te linken. Dit is de basis voor het Google PageRank algoritme.

Met alle respect, maar het aanmelden van uw site bij de zoekmachines kan geen kwaad. Plus, het brengt slechts ongeveer 5 minuten extra werk met zich mee, in de veronderstelling dat u zich alleen bij de grote jongens aanmeldt. En één keer is genoeg…. u hoeft uw site niet meer dan één keer in te dienen. Het helpt niet en het helpt niet om uw site sneller of vaker te laten crawlen.

Opgemerkt moet worden dat het indienen van uw site bij Google, Yahoo, MSN, en vele anderen niet een vergoeding kost. Veel SEO bedrijven beweren dat u moet betalen om geïndexeerd te worden. Dit is niet het geval en ik zou wegblijven van deze bedrijven. Ze zijn geld hongerig en zijn niet op zoek naar uw beste belang.

Zou je ooit overwegen om op vakantie te gaan in het hele land zonder een kaart mee te nemen? Het is al moeilijk genoeg om op sommige plaatsen je weg te vinden met een kaart. Hoe moeilijk zou het zijn als je dit avontuur zonder kaart zou proberen? Toch is dit precies wat mensen elke dag doen in de online wereld. Ze probeerden hun eigen bedrijf online op te bouwen zonder een roadmap naar succes. Na maanden of jaren van gewoon online rondlopen, geven ze het op in frustratie en stoppen ze met hun werk. Ze lopen weg en zeggen dat het internet voor hen niet werkt. De reden dat het niet werkte is dat ze geen kaart hebben opgepikt en deze niet hebben gevolgd!

Je hoeft niet verloren te gaan in de online shuffle. Hieronder geef ik je tien stappen om je te helpen je cursus uit te stippelen en je in de juiste richting te laten beginnen. Het is niet alles wat je moet weten door een stuk van de verbeelding, maar het zal je een basisbasis geven om op voort te bouwen.

Beschouw het als uw beginner de kaart van uw beginner aan Internet marketing winsten.

1. Kies een gerichte markt

De grootste fout die de meeste mensen maken bij het starten van een bedrijf is dat ze een product kiezen en vervolgens proberen mensen te vinden die het willen kopen. Als dat de richting is waar je begint op je reis, dan ga je de andere kant op vanaf je bestemming. Wijze bedrijven werken vanuit een ander concept. Ze kiezen eerst een markt, en dan kiezen ze een product uit waar die mensen naar op zoek zijn. Met andere woorden, in plaats van te proberen om leads te vinden om hun product aan te verkopen, vinden ze gerichte leads en vragen ze vervolgens wat ze willen kopen.

Overweeg zelfs niet om een bedrijf te starten totdat u precies weet waar u uw leads vandaan gaat halen. Denk eerst aan gerichte klanten. Dan kunt u een product bedenken voor deze personen. Wilt u liever 1.000 hits per dag op uw site van een algemeen publiek OF 10 hits per dag van mensen die wanhopig zijn en bereid zijn een prijs te betalen om uw producten te kopen? Als u slim bent, kiest u de mensen die klaar zijn om te kopen!

 2. Een product ontwikkelen

Vervolgens moet u een product of dienst voor deze markt ontwikkelen. Spring niet zomaar op de bandwagon van affiliate programma’s als je bij deze stap komt. Er zijn drie belangrijke manieren om een product online te verkopen:

a. U maakt uw eigen exclusieve product.

Dit is de beste kans die je hebt. Als u uw eigen product ontwikkelt, kunt u de prijs kiezen, herdrukrechten aan anderen verkopen, een affiliate programma opzetten, enz. Vertel me niet dat je dit niet kunt doen. Tienduizenden innovatieve ondernemers hebben hun eigen informatieproducten gebruikt om hun carrière te starten. Dat kan.

Ik ben er zeker van dat je gedurende je hele leven iets hebt geleerd dat je kunt delen in een How-To product. Misschien kent u iemand anders die de juiste kennis heeft voor een How-To product en kunt u hen helpen bij het maken van een product als u beiden de rechten ervan deelt. Ga niet gewoon voorbij aan deze kans en zeg dat het niet mogelijk is.

b. U koopt de rechten op een product of u koopt de rechten voor een offline product.

U kunt de rechten op succesvolle producten kopen voor 500 tot 20.000 dollar. Als iemand anders een product heeft gemaakt waarvan u weet dat uw doelmarkt geïnteresseerd is in het product, bied hem of haar dan een grote vooruitbetaling voor de rechten op het product. Op deze manier kunt u uw eigen product krijgen en hoeft u nooit een cent aan royalty’s te betalen. U kunt ook zoeken door middel van tijdschriften uw gerichte markt leest en zoeken naar producten die mensen verkopen. Dan, geef ze een telefoontje en vraag om de exclusieve internet rechten op hun product voor een bepaald percentage van de winst of een up-front fee.

c. U sluit zich aan bij een affiliate programma.

Als u net begint met online, kan dit een goede keuze zijn. Je moet wel in gedachten houden, maar dat het niet helemaal het winstpotentieel dat het creëren van uw eigen product of het verkrijgen van rechten op een has.When het kiezen van een affiliate programma, zorg ervoor dat het iets is wat uw beoogde markt niet kan worden zonder. Ze moeten het absoluut hebben. Besteed ook speciale aandacht aan de winst die u ontvangt van elke verkoop.

Als u slechts 5% commissie op de verkoop van $10 boeken krijgt betaald, verdient u slechts 50 cent per klant. Het zou 2.000 klanten nodig hebben om alleen al om $ 1.000 aan winst te maken. U kunt niet online geld verdienen zoals dit! Kijk voor hoger geprijsde producten en hogere commissies …. vooral commissies in de 25% of hoger bereik.

3. Een USP maken

Creëer een unieke verkooppositie voor uw product of dienst. Te veel bedrijven proberen alleen maar om mij te zijn – om bedrijven online te zijn. Je kunt niet net als de volgende zijn en verwachten dat je winst maakt in een wereldwijde economie. Gewoon naar de website van de volgende man gaan om te bestellen is te gemakkelijk voor uw klanten.

Je moet een uniciteit te creëren voor uw product of aanbod. Wat kunt u bieden dat niemand anders kan? Kunt u betere garanties, betere klantenservice, meer technische ondersteuning, snellere verzending of lagere prijzen bieden. Bedenk iets dat u onderscheidt van al uw online concurrenten en vertel in detail wat het is.

4. Kies een Domeinnaam en Hosting Service

De volgende stap is het kiezen van een domeinnaam die uw bedrijf, USP en aanbod beschrijft. Probeer ze zo kort en beschrijvend mogelijk te houden over uw bedrijf. Vermijd het gebruik van streepjes of spelfouten in uw product. Beide dingen zullen ervoor zorgen dat mensen een deel van uw domein weglaten als ze het intypen. Iemand anders zal krijgen gratis verkeer dat je hard gewerkt om te verkrijgen.

Voor hosting, ik persoonlijk ervoor kiezen om Virtualis te gebruiken, omdat ze de snelste klantenservice en technische ondersteuning in de industrie hebben. Test ze uit. Zij zullen binnen het uur reageren….op elk moment van de dag, 24 uur per dag. Geen enkel ander bedrijf waar ik ooit bij ben geweest, is zelfs maar in de buurt gekomen!

5. Ontwikkelen van een klantvriendelijke site

De volgende stap in het proces is het ontwikkelen van uw website en deze aan de wereld te tonen. Als u van plan bent om een fulltime internetbedrijf te bezitten, raad ik u aan om te leren hoe u de site zelf kunt ontwerpen met behulp van een van de tientallen programma’s die direct beschikbaar zijn in een softwarewinkel.

U bespaart zoveel geld als u het werk zelf kunt doen op alleen het bewerken van alleen de bewerking alleen als uw site groeit. Als uw hoofdbedrijf is offline en u bent gewoon het toevoegen van een secundair inkomen, dan kunt u overwegen om een professionele doen uw site voor u doen.

Bij het ontwerpen van uw site, houd de klant altijd in gedachten. Zorg voor bestelformulieren voor online bestellingen met een creditcard. Maak alle links gemakkelijk te begrijpen. Probeer uw site eenvoudig te houden. Denk als een klant, niet als de ondernemer.

Uw klanten zijn lang niet zo geïnteresseerd in uw bedrijf als u bent. Zorg ervoor dat u de voordelen van uw site en uw USP bovenop de site zet. Meer dan de helft van de surfers komt nooit langs het eerste scherm vol informatie. Je moet ze dus zo snel mogelijk de informatie geven die ze nodig hebben. De regels voor elk type bedrijf zijn Benefits, Benefits, Benefits en meer Benefits.

6. Bied een gratis exemplaar aan

Een van de belangrijkste sleutels tot de ontwikkeling van het verkeer en de verkoop op uw site is om altijd een soort gratis koekje als tekenfactor aan te bieden. Ik bied bijvoorbeeld tientallen gratis rapporten, weerberichten, nieuws en meer. Mijn grootste tekenfactor gedurende de afgelopen 8 maanden zijn echter de twee gratis e-boeken geweest die wij op onze site aanbieden aan mensen die zich op deze nieuwsbrief abonneren.

Je moet met een gratis e-boekje komen, ongeacht het type bedrijf waar je in zit. Maak een gratis rapport aan en geef het weg. Voeg in een message board of een ander type CGI programma op uw site toe. Geef een gratis demo van uw software. Maak iets dat u gratis kunt weggeven op uw site om de bezoekers aan te trekken.

7. Start uw eigen opt-in lijst

Bijna elke fulltime internet marketeer die ik ken, heeft zijn eigen Opt-in e-mail lijst ontwikkeld. Voor de meeste van hen is het een wekelijkse nieuwsbrief die ze per e-mail versturen. Voor anderen kan het een Tip of the Day zijn. Andere mensen hebben misschien gewoon een lijst waar ze belangrijke updates naartoe sturen.

Wat je ook kiest om te doen, de kans is klein als je je concentreert op het samenstellen van een lijst met loyale e-mailabonnees. Zeer zelden kopen klanten bij u de eerste keer dat ze uw site bezoeken. De meesten van hen zullen op uw lijst komen, een paar weken of maanden bij u blijven, en dan kopen ze bij u. Ze moeten je leren kennen voordat ze bereid zijn om hun geld met je uit te geven.

Ik heb gemerkt dat de meest effectieve leads komen van offline reclame. U kunt bijvoorbeeld advertenties kopen in een populair doelgericht magazine voor uw bedrijf. U kunt ook een ansichtkaart kopen in een van de kaartspellen. Start een co-op en krijg 10 andere mensen om te adverteren met u en voer uw eigen advertenties gratis. Offline leads die naar uw site komen blijken vaak een veel hoger percentage kopers te bevatten dan een van de online reclamemethoden.
Zodra u onze korte 10 stappen schets samen te stellen heb je een basiskaart van het creëren van uw eigen internet succesverhaal. Je zou niet overwegen om op reis te gaan zonder kaart. Probeer dus niet alleen online te gaan zonder kaart.
Terry Dean’s gloednieuwe Fr-e eBook, “10 Snelle en eenvoudige manieren om de winst naar elke website ’s nachts te verhogen! Ontdekt meer tijd geteste beproefde internet marketing geheimen dan 99% van de betaalde producten beschikbaar zijn …. U stap-voor-stap laten zien hoe u uw verkeer kunt verhogen, uw uitgaven kunt laten dalen en uw winst door het dak kunt drijven.

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts