Marketingmix.

No Comments

Wat Zijn Marketingtools

Op zoek naar een aantal nieuwe manieren om je beheer van sociale media en content creatie te verbeteren? Vraagt u zich af welke tools en apps u moet proberen?

Seo tools

In dit artikel vindt je 23 waardevolle tools en mobiele apps die u tijd en moeite zullen besparen in de dagelijkse marketing workflow.

# 1: Vind snel de beste emoji voor je bericht.

Emojim is een browser gebaseerde app waarmee je de juiste emoji kunt zoeken en ontdekken voor je updates op sociale media, blogposts, marketingsmateriaal en meer. Deze tool heeft een prachtig responsief ontwerp dat klikbaar is op desktop en tikbaar op mobiele apparaten.

Er zijn verschillende manieren om te zoeken naar emoji’s op Emojim. Je kunt door de site scrollen totdat je de perfecte emoji hebt gevonden om jezelf uit te drukken of de zoekfunctie gebruiken om een beschrijving te typen van de emoji of gevoelens die je wilt overbrengen. Terwijl je in de zoekbalk typt, verfijnt en elimineert Emojim andere opties totdat je een geschikte emoji vindt. Je kunt ook zoeken op categorie, huidskleur of thema.
Emojim is gratis maak hier dus gebruik van

# 2: synchroniseer je Facebook evenementenkalender met andere agenda’s

Het Facebook evenementen kalender biedt een manier om je agenda te exporteren en te synchroniseren met apps van derden, zoals Google Agenda, Apple Agenda of Outlook, die u vervolgens om herinneringen kan vragen.

Marketing kalender 2020

Om deze tool te gebruiken, plakt je eenvoudig de URL van je aankomende Facebook evenementen in de Facebook evenementenkalender interface. Kies of je Facebook evenementen wilt opnemen waarnaar u gaat, die u interesseert of waarvoor u bent uitgenodigd, maar waar u nog niet op heeft gereageerd. Deze eenmalige configuratie exporteert deze informatie als een afzonderlijke systeemkalender of als een Google kalender die automatisch wordt bijgewerkt terwijl je doorgaat met communiceren en reageren op andere Facebook evenementen.

Facebook-evenementenkalender is gratis.

Facebook evenementenkalender

# 3: voeg automatische transcripties en bijschriften toe aan je video.

Quicc.io is een webgebaseerde en mobiele applicatie die AI gebruikt om ondertitels automatisch te transcriberen en te branden in verticale en horizontale video.

Je kunt bijvoorbeeld Instagram Stories fragmenten opnemen, de video uploaden naar Quicc en je krijgt een voorbeeld van de ingebrande bijschriften, zodat je eventuele fouten of spelfouten kunt oplossen.

Als u tevreden bent met de transcriptie tekst, kunt je het lettertype, de grootte en de kleur opmaken zodat deze bij je huisstijl passen. Vervolgens kunt u een achtergrond, omtrek toevoegen, zodat deze iets meer naar voren komt.

Wanneer u het eindproduct downloadt, kunt u ook een SRT-bestand krijgen.

Quicc biedt een gratis proefperiode aan en betaalde abonnementen beginnen bij €10.

QuiCC

URLList is een bookmarklet waarmee u een groep URL’s op één plek kunt samenbrengen en ze vervolgens kunt delen met één enkele link.

Een usercase die niet expliciet op hun site wordt vermeld, is om een grote lijst met URL’s voor al je verschillende productlandingspagina’s te maken en vervolgens die ene URL in je Instagram bio te gebruiken.

Een andere usercase zou zijn om de URL’s van je favoriete podcasts te beheren en vervolgens de enkele URL op te nemen in een post op social media, met zoiets als ‘Hier zijn de 10 podcasts waar ik me nooit voor zal afmelden’.

Terwijl je elke link in de bookmarklet plaatst, kun je de beschrijving bewerken en zelfs enkele metatags toevoegen.Je kunt anoniem een lijst maken of inloggen om je lijsten op te slaan, te beheren en te bewerken.

URLList is gratis.

URLList

# 5: Maak video’s van bioscoopkwaliteit op je iPhone.

24FPS van Polarr is een iOS app waarmee je video’s van bioscoopkwaliteit kunt opnemen en bewerken met je iPhone. Deze app heeft geweldige filters met ingebouwde AI die unieke effecten aanbevelen op basis van de esthetiek van je video.

24FPS kan video opnemen in verticale, vierkante of elk van de breedbeeldformaten in volledige 4K met 24 frames per seconde (zoals de naam al doet vermoeden), evenals met 30 en 60 frames per seconde. Deze tool voegt filmische stabilisatie toe om je mobiele video’s met elke framesnelheid vloeiend te maken, zelfs als je in en uitzoomt.

24FPS heeft een gratis proefperiode; betaalde abonnementen met premium functies beginnen bij € 2,50 / maand of € 25,99 / jaar.

24FPS

# 6: Neem je bureaublad en webcam op in tandem.

RecordScreen.io is een coole tool om tegelijkertijd je scherm en je camera op te nemen. Je hoeft geen software of app te downloaden en ook geen account om toegang te krijgen tot deze tool. Het is allemaal web based en werkt rechtstreeks vanuit de browser.

Druk op de opnameknop. Selecteer vervolgens Screen + Cam of Screen Only. De site vraagt toestemming om toegang te krijgen tot je camera en microfoon als je jezelf wilt opnemen terwijl je spreekt. Je kunt aangeven op welk scherm, browservenster of specifiek tabblad in een browser u je opname wilt opnemen en op welke positie u wilt dat de opname wordt scherpgesteld. Klik daarna op Opname starten en het is aan het opnemen. Druk op Stop als je klaar bent en download de video naar je computer.

Je kunt RecordScreen.io vinden in Chrome, Firefox en Safari.

RecordScreen.io is gratis.

RecordScreen

# 7: verwijder mensen uit foto’s

Bye Bye Camera is een mobiele iOS-app die mensen verwijdert van de foto’s die je met iOS-apparaten maakt. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze app ervoor dat mensen ‘verdwijnen’.

Wanneer je de app gebruikt om een foto te maken of te importeren met mensen erin, doorloopt de app een proces van het detecteren van de mensen en worden ze automatisch verwijderd uit de definitieve afbeelding. Het vult vervolgens het gat door opnieuw te creëren wat erachter zat, zonder de oorspronkelijke kwaliteit of integriteit van je foto op te offeren. Het zal lijken alsof ze er nooit zijn geweest.

Bye Bye Camera kost $ 2,99.

# 8: verwijder of verander de achtergrond op foto’s met AI.

PhotoRoom BG Photo Background Eraser is een mobiele iOS-app die niet alleen een afbeeldings achtergrond in de palm van je hand verwijdert, maar je ook de mogelijkheid geeft om de achtergrond volledig te veranderen.

Wanneer je de app gebruikt om een nieuwe foto te maken of een afbeelding te importeren die al op je camera staat, gebruikt deze machine learning en AI om de belangrijkste focus of objecten op de voorgrond van je afbeelding automatisch te detecteren en te volgen. U kunt dan kiezen uit verschillende achtergronden, zoals een effen kleur of ontwerp, of je eigen afbeelding importeren. Je kunt ook effecten toevoegen zoals vervaging en filters.

BG Photo Background Eraser is gratis.

PhotoRoom BG Photo Background Eraser

# 9: UTM-URL’s maken en opslaan in één bibliotheek

Simple UTM is een handige tool voor iedereen die overweldigd wordt door UTM-URL’s te maken voor hun marketingcampagnes. Deze tool helpt bij het bouwen van campagne-URL’s en slaat ze online op één plaats op.

Om je campagne-URL’s te maken, voegt u je oorspronkelijke URL toe en typt u vervolgens de bron, het medium en de naam voor je campagne in de Simple UTM Campaign URL Builder-interface. Terwijl u typt, wordt de nieuwe campagne-URL met je UTM-parameters gemaakt. U kunt zoveel verschillende parameters opslaan als u wilt en ze op elk moment opnieje gebruiken.

Om dit te visualiseren, kunt u binnen de Simple UTM-tool een verscheidenheid aan individuele UTM-parameters voor Facebook, LinkedIn, Twitter en meer maken en opslaan. Trek ze dan in een oogwenk op. Als u met een team werkt, kan deze tool een waardevolle bron zijn waarmee iedereen dezelfde parameter kan gebruiken en consistentie biedt in je analyse en rapportage.

Simple UTM is gratis.

Simple UTM

# 10: voeg meerdere emoji’s toe aan je berichten

EmojiCopy is een gratis webgebaseerde app met zoekfunctionaliteit en de mogelijkheid om in één keer een reeks emoji’s te maken. In plaats van dat je één emoji per keer moet zoeken en toevoegen aan je bericht, kun je deze site gemakkelijk gebruiken om zoveel emoji’s te selecteren als je wilt met een muisklik of tik met je vinger. Maak vervolgens snel een reeks emoji’s die overal op internet kunnen worden gekopieerd en geplakt.

EmojiCopy werkt op zowel desktop- als mobiele apparaten. EmojiCopy is gratis.

Emojicopy

# 11: deel afbeeldingen van je tweets naar de Instagram feed

Tuigram is een coole app die beschikbaar is in de App Store voor iOS-apparaten en de Google Play Store voor Android. De app zet tweets om in posts of verhalen voor Instagram. In plaats van te vertrouwen op het maken van screenshots van tweets en deze afzonderlijk te plaatsen, kun je met Tuigram op Instagram delen met een tik op de knop Deel deze tweet op de tweet.

Selecteer Tuigram en een afbeelding van je tweet wordt gegenereerd en is klaar om op Instagram te plaatsen. De afbeelding wordt mooi opgemaakt voor Instagram, maar je kunt ook bijsnijden, hashtags of GIF’s toevoegen en meer zoals je zou doen voor elk ander Instagram-bericht.

Er zijn voorbeelden van deze tool in actie in het Instagram-account van de Social Media Examiner. We nemen vragen die op onze Facebook- en Twitter-accounts zijn gepost en plaatsen deze op Instagram met Tuigram om ze om te zetten in afbeeldingen. Dit zijn enkele van de meest aansprekende berichten op ons account.

Tuigram is gratis.

Tuigram

# 12: Identificeer bots en spammers in je Twitter publiek

Circleboom controleert hoeveel spammer-, bot-, inactieve of accounts van lage kwaliteit u volgen op Twitter en stelt u in staat ze eenvoudig te ontvolgen, te blokkeren of te downgraden. Om toegang te krijgen tot deze service, ga naar de Circleboom-website en klik op de gratis Twitter-analysetool. Autoriseer eenvoudig uw Twitter-account en het analyseert uw volgerslijst.

Circleboom geeft een overzicht van de verschillende criteria die het gebruikt om te bepalen welke accounts nep zijn of spammers, zoals veelvoorkomende snode acties, het aantal links dat ze achter elkaar hebben getweet en hoe lang het geleden is dat ze voor het laatst hebben getweet. Vervolgens wordt een lijst weergegeven met accounts die u om verschillende redenen zou moeten volgen.

Circleboom biedt een gratis abonnement en betaalde abonnementen beginnen bij $ 17 / maand.

Circleboom

# 13: vat online inhoud samen in vijf punten om snel te lezen

TLDR This, is een Chrome- of Firefox-browserextensie, vat alle artikelen, webpagina’s of andere grote tekstblokken automatisch samen in vijf beknopte opsommingstekens. TLDR staat meestal voor “te lang, niet gelezen” op internet en de tool lost dit probleem op.

Je zet een URL neer voor een web-based artikel, of kopieer en plak de tekst in TLDR This. Het scheert het artikel door en belicht de belangrijke punten in een formaat dat binnen enkele seconden kan worden gelezen. De samenvattingen zijn geschreven in volledige zinnen die grammaticaal correct, nauwkeurig en duidelijk zijn.

TLDR This is gratis.

TLDR This

# 14: Neem een ​​pauze van een sociaal platform zonder je af te melden

Detoxify.app is een webgebaseerde tool die je helpt te ontgiften van de afleiding van sociale media-apps. Om deze tool te gebruiken, gaat u naar de Detoxify.app-site en selecteert u een verslavende app waarvan u een pauze wilt nemen. Deze omvatten de populairste sociale media-apps zoals Facebook, Instagram, Twitter en meer.

Detoxify.app maakt een nep-bladwijzer of app-pictogram om de originele app op je telefoon te vervangen, die je vervolgens in een andere map of ergens anders op je apparaat kunt verbergen. Telkens wanneer u op het vervangende pictogram tikt, wordt er een webbrowser geopend die u in plaats daarvan naar de bestemmingspagina Detoxify.app brengt. Een pop-up herinnert u eraan dat u een pauze neemt in de app.

Detoxify.app is gratis.

Detoxify.app

# 15: deel een Instagram afbeelding als een native tweet

Met Tweetfoto kunnen gebruikers Instagram-foto’s van hogere kwaliteit tweeten dan de native tools van Instagram momenteel toestaan. De optie om een ​​Instagram-foto op Twitter te delen terwijl deze op het platform wordt gepost, genereert een tweet met een link naar de foto op Instagram, in plaats van de foto daadwerkelijk te laten zien.

Tweet Photo verbindt je Twitter- en Instagram-accounts en stelt je in staat om enkele Instagram-foto’s te tweeten als native photo-tweets, maar niet als posts met meerdere foto’s van video’s op Instagram.

Het bijschrift op Instagram wordt de tekst voor de tweet, maar alleen tot de limiet van Twitter van 280 tekens. De tweet bevat ook een link terug naar het oorspronkelijke Instagram-bericht, waardoor het verkeer wordt gestimuleerd en de betrokkenheid op je Instagram-account wordt aangemoedigd terwijl je je distributie vergroot.

TweetFoto is gratis.

# 16: Optimaliseer Instagram Stories-inhoud met aanpasbare sjablonen

StoryArt voor zowel iOS als Android helpt je creatievere, gepolijste Instagram-verhalen te maken.

Blader door de verschillende aanpasbare sjablonen van StoryArt voor inspiratie. Voeg uw foto’s en video’s toe en wijzig vervolgens lettertypen en kleuren, voeg bijschriften toe of bewerk zelfs videosnelheden. Als je klaar bent, kun je het met één klik delen op je Instagram-verhaal.

De betaalde versie ontgrendelt extra tools, filters en lay-outs en is maandelijks beschikbaar voor $ 2,99 of als een jaarabonnement voor $ 9,99. Maar er is genoeg beschikbaar in de gratis versie van de app om je verhaalspel een tandje hoger te krijgen.

StoryArt is een freemium app.

StoryArt

# 17: Blokkeer online afleidingen voor korte periodes

deprocrastination is een plug-in voor de Chrome-browser waarmee u van uw browser een productiviteitsmachine kunt maken. Het is een parttime tracker en een deel site-blocker.

Wilt u uw hoofd laag houden en 2 uur aan een project werken? deprocrastinatie kan ervoor zorgen dat je niet op Twitter-konijnenhol terechtkomt (tenzij dat natuurlijk deel uitmaakt van je werk, zoals het voor velen van ons is).

U kunt bepaalde pagina’s voor bepaalde tijd blokkeren of eenvoudig bijhouden hoeveel keer per dag u bepaalde sites bezoekt. De betaalde versie bevat zelfs gegevensvisualisaties van welke dagen en tijden u bepaalde websites en apps gebruikt.

De deprocrastination plug-in is gratis.

deprocrastination

# 18: Vergelijk prijzen en functies van Social Media Management Tools

De social media toolvergelijkingssite socialmediatoolscomparison.com beantwoordt de eeuwige vraag: “Welke tool voor het beheer van sociale media moet ik gebruiken?”

Schakel zoekelementen in, zoals het aantal sociale profielen dat u wilt koppelen; het aantal teamleden; hoeveel concurrentieprofielen u kunt toevoegen; en de mogelijkheid om te publiceren, betrokken te zijn, te rapporteren of sociaal te luisteren. Social Media Tools Comparison vergelijkt alle verschillende social media management tools die aan uw exacte behoeften voldoen.

Het laat u ook zien welke abonnementen beschikbaar zijn en maandelijkse en jaarlijkse prijzen. De site geeft de datum aan waarop deze voor het laatst is bijgewerkt, zodat u weet hoe vers de resultaten zijn.

Deze tool is eigenlijk uitgebracht door Sociality.io, een van de sites die deel uitmaakt van de vergelijking. Het lijkt echter een objectieve analyse te geven van alle beschikbare concurrerende instrumenten.

De socialmediatoolscomparison tool is gratis.

socialmediatoolscomparison

# 19: maak ’s nachts betere foto’s

NeuralCam is een iOS-app die in wezen een “nachtmodus” camera-app naar de iPhone brengt, zodat je helderdere, duidelijkere foto’s kunt maken bij weinig licht.

Deze app levert de ware scherptediepte en fotografie met een hoge dynamische resolutie die je overdag zou hebben, zonder de vervaagde look die gebruikelijk is bij flitsfotografie. NeuralCam doet dit door AI en computationele fotografie te gebruiken: het scant het hele beeld en test wat de camera kan vastleggen.

Het duurt ongeveer 10 seconden voordat NeuralCam de foto verwerkt – het deed ons denken aan de ouderwetse verwerking van Polaroid – en als het klaar is, wordt het beeld op de juiste plaatsen geponst. U kunt foto’s importeren uit de camerarol van uw telefoon, maar we raden u aan de foto in de app te maken voor de beste resultaten.

NeuralCam kost $ 2,99.

# 20: Bewerk audio en video door tekst te bewerken

Je ziet de golfvorm van de audio, de video (indien van toepassing) en de bijbehorende tekst allemaal tegelijk. Je kunt naar de transcriptie gaan en bepaalde woorden of hele zinnen verwijderen, en het zal dat dan uit het video- of audiobestand verwijderen.

Evenzo, als u een deel van de audio verwijdert, verdwijnt de tekst. Dus als iemand iets heeft gezegd en je wilt het bewerken, dan kun je gewoon het exacte deel van wat ze zeiden lokaliseren, het markeren en het vervolgens knippen. Je kunt zelfs door het document bladeren, zien dat iemand “uhm” zegt, de “ums” kopiëren en knippen, en boem, ze verdwijnen uit de audio- of video-opname.

Je hoeft je audio of video niet vast te leggen met de app; je kunt het uploaden naar de website of je kunt de app downloaden en op die manier gebruiken.

Descript biedt een gratis abonnement; betaalde abonnementen beginnen bij $ 14.

Descript

# 21: Combineer video van uw camera aan de voor- en achterkant van uw telefoon in één video

DuetCam is een iOS-app waarmee je zowel de camera aan de voorkant als de camera aan de achterkant tegelijkertijd kunt vastnaaien op je iPhone.

Het creëert een beeld-in-beeld-scène, in feite zoals FaceTime of Skype, met een groot venster en een klein venster. Een mogelijkheid hiervoor is om je gezicht te laten zien in het grote kader of in het kleine beeld-in-beeldvenster wanneer je Instagram-verhalen maakt. Een andere kan zijn op een groot evenement als Social Media Marketing World. Als je in het publiek zit en je filmt, kun je je eigen reacties delen en ook delen wat er voor je gebeurt.

U kunt het formaat van de grote en kleine afbeeldingen niet wijzigen, hoewel u kunt bepalen welke lens de primaire versus de secundaire is, en u kunt ze altijd verwisselen. Er is nog een knop waarmee je kunt wijzigen in welke hoek het kleinere venster wordt weergegeven. DuetCam werkt in zowel horizontale als verticale oriëntaties, maar u moet beslissen welke u gaat gebruiken voordat u begint.

DuetCam kost $ 2,99.

Duetcam

# 22: Bericht goede vrienden op Instagram

De Threads-app van Instagram is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Het is een speciale camera-gebaseerde app van Instagram en een stand-alone voor directe berichten met je goede vrienden. Threads is ontworpen voor privacy en snelheid en voor het maken van foto’s, videoboodschappen en zelfs verhalen met je Instagram-vriendenlijst. Er is geen openbare feed. Het is allemaal privéchat.

Threads lijkt bijna op Facebook Messenger voor Instagram. De reden dat het Threads wordt genoemd, is dat je heen en weer reageert op verhalen in een gespreksdraad. Je kunt meldingen voor deze app inschakelen en ze uitschakelen in de Instagram-app. Op deze manier, als u alleen met bepaalde mensen op de hoogte wilt worden gebracht van een bepaalde chatthread binnen Instagram, kunt u dat doen.

Threads laat al je DM’s ook in de native Instagram-app; dit voegt gewoon een extra niveau toe. U kunt naar deze app gaan in plaats van naar Instagram (en mogelijk worden afgeleid door verhalen of de feed of de zoekopdracht) en alleen in directe berichten springen. U kunt in deze app ook naar al uw DM’s gaan, niet alleen naar degenen die zijn aangewezen als ‘goede vrienden’. Ga naar de instellingen en tik op het drielijns hamburgermenu en al je DM’s verschijnen daar ook.

Het heeft een paar extra toeters en bellen zoals statussen en verschillende threads, maar over het algemeen is het heel eenvoudig en gestroomlijnd. Als je niet wilt vastlopen door alle andere aspecten van je Instagram-leven, maar snel en gemakkelijk heen en weer wilt gaan en zelfs meldingen voor DM’s wilt toestaan, kun je dat doen met deze app.

Threads voor Instagram is gratis.

Threads voor Instagram

# 23: Stroomlijn kalenderplanning met meerdere mensen

Woven is de kalender en productiviteitsapp om ze allemaal te regeren; het vinkt alle vakjes aan.

Je kunt mensen een link sturen om tijd in te plannen waarvan je vooraf hebt bepaald dat je beschikbaar bent. U kunt ook polls voor groepsplanning verzenden, waar mensen de tijden kunnen controleren dat ze beschikbaar zijn en het een optimale tijd kiest die voor iedereen werkt.

Met Woven kunt u voor elk linktype verschillende sjablonen maken; Ter illustratie kunt u één type sjabloon maken voor uw podcastgasten, een ander sjabloon voor iemand die YouTube-inhoud komt opnemen en andere sjablonen voor verschillende soorten persoonlijke of virtuele vergaderingen, met verschillende links, een andere configuratie en een andere kopie . Het synchroniseert met alle verschillende agendatypen en waarschuwt u voor beschikbaarheidsconflicten tussen agenda’s.

Woven is een webgebaseerde service die ook desktop-apps heeft voor zowel Mac als Windows, een iOS-app, met binnenkort een Android-app.

Op dit moment is het in bèta, dus het is volledig gratis en ze zijn van plan om altijd een gratis optie te hebben. Wanneer ze hun betaalde functies toevoegen, voegen ze gewoon wat extra toeters en bellen toe.

Woven is gratis.

Woven

Over ons en deze blog

Wij zijn een digitaal marketingbedrijf met een focus op het helpen van onze klanten om geweldige resultaten te behalen op verschillende belangrijke gebieden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

We bieden professionele SEO services die websites helpen hun organische zoekscore drastisch te verhogen om zo te kunnen concurreren voor de hoogste rankings, zelfs als het gaat om zeer concurrerende zoekwoorden.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Meer van onze blog

Bekijk alle berichten