Semrush

 • 15 januari 2021
 • SEO
No Comments

Alles wat je moet weten over SEMrush voor jouw site

De kans is groot dat je wel eens van SEMrush hebt gehoord, je bent namelijk met een reden bij dit artikel terecht gekomen. Met SEMrush is het mogelijk om jouw site, blog of webshop op het gebied van SEO naar het volgende niveau te tillen. Toch zien we dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat als het aankomt op het gebruiken van SEMrush. Om je net even wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel alles op een rijtje gezet wat je moet weten om dit programma zo goed mogelijk in gebruik te nemen.

Wat is SEMrush eigenlijk?

Voordat we kunnen gaan kijken naar hoe SEMrush precies werkt is het handig om te kijken naar wat SEMrush is en wat je er eigenlijk mee kunt. SEMRush is aan te merken als een speciale SEO software die is ontworpen en bedacht door Oleg Shchegolev en Dmitry Melnikov in 2008. Deze software helpt de websites van bedrijven te optimaliseren voor zoekmachines. Daarnaast helpt het bedrijven ook nog eens om digitale marketing campagnes zoals SEO campagnes, PPC (pay-per-click), social media marketing en content marketing campagnes een stuk makkelijker te maken dan voorheen. SEMRush voorziet je als ondernemer zijnde van allerlei handige informatie. Zo kan je de volgende dingen analyseren:

 • Trends die in een bepaalde niche terug te vinden zijn
 • Mogelijkheden voor het gebruik van linkbuilding
 • Goede zoekwoorden voor jouw SEO campagne
 • Trefwoorden die door concurrenten worden gebruikt
 • Tips voor het optimaliseren van de SEO

Nu is het gebruik van SEMRush natuurlijk niet gratis. In vergelijking met andere soorten software voor het verbeteren van de SEO is SEMRush relatief duur. Dat komt met name door het feit SEMRush echt ontzettend veel voordelen met zich met zich mee weet te brengen SEMRush geeft je de mogelijkheid om een 7 dagen gratis proefperiode te gebruiken om te zien of het iets voor je is. Dankzij deze proefperiode kan je makkelijk nagaan of het een software is die je zelf ook wilt gaan gebruiken voor je bedrijf.

Hoe kan je SEMrush gebruiken – belangrijkste toepassingen

Nu je weet wat voor programma het precies is kunnen we gaan kijken naar de belangrijkste toepassingen die je kunt gebruiken. Deze toepassingen lopen sterk uiteen. Om de beste resultaten te boeken voor jouw website is het handig om de onderstaande opties te combineren. Dit is namelijk de enige manier waarop je in staat bent om een optimale SEO strategie op te zetten:

 • Ontdek wie je concurrenten zijn – Een van de belangrijkste aspecten van SEO is het in kaart brengen van de concurrenten die er in jouw niche te vinden zijn. Het maakt niet uit tot welke branche je behoort, er zijn altijd wel concurreren te vinden die je te slim af moet zijn. Op dit moment is SEMrush echt de beste tool om te gebruiken om jouw concurrenten in kaart te brengen. SEMrush voorziet je altijd weer van accurate gegevens over je concurrenten. Hiermee weet je precies wat je moet doen om jouw strategie te verbeteren. Om uw organische concurrenten te identificeren, hoef je alleen maar je domein in te voeren in het SEMrush zoekbalk en te navigeren naar de kolom “Belangrijkste organische concurrenten” in het overzichtsrapport. Hier vind je een top 5 van concurrenten. Dit zijn de domeinen waar je mee concurreert in Google voor dezelfde zoekwoorden.
 • Bekijk backlinks van concurrenten – Als laatste is het mogelijk om SEMrush te gebruiken om backlinks van concurrenten te bekijken. Overigens kan je hem natuurlijk ook gebruiken om je eigen backlinks in kaart te brengen, al is dit niet zo heel bijzonder voor een SEO programma. De functie om backlinks van concurrenten te bekijken is echter wel weer erg uniek ten opzichte van andere aanbieders. Deze functie stelt je in staat om een veel beter inzicht te krijgen in het linkprofiel van je concurrenten. Dit geeft je het inzicht wat je nodig hebt om de juiste backlinks te kiezen voor jouw site, zonder dat je de strijd aan hoeft te gaan met je concurrenten. Nu uit de laatste Google rapporten blijkt dat linkbuilding voor ruim 29% meetelt voor de SEO waarde van de site is het noodzakelijk om hier op in te spelen.

Bronnen https://www.radialcreations.com/googles-seo-pie-chart-2017/ en https://www.bluecorona.com/blog/google-ranking-factors-2018/

 • Bekijk content van je concurrent – SEMrush kan ook gebruikt worden om de content van jouw concurrenten te analyseren. Open de Pagina’s sectie over SEMrush om een rapport te genereren over de top-ranking van je concurrentie. Dit rapport laat je meer zien over de pagina’s die je concurrent op dit moment heeft staan binnen de website. Klik op een van de berichten/pagina’s die een enorme hoeveelheid verkeer genereren voor uw concurrent. SEMrush maakt vervolgens een schatting geven van het organische zoekverkeer, de kosten van dat verkeer, het totale aantal trefwoorden waar dat stuk content op staat en aanvullende gegevens over backlinks en betaalde trefwoorden.
 • Zoek naar organische zoekwoorden – Organisch internetverkeer is echt ontzettend belangrijk als het aankomt op de SEO waarde van jouw site. Deze functie zorgt ervoor dat je in staat bent om de top-ranking organische zoekwoorden voor je site te bekijken. Deze data kan je helpen te bepalen hoe je organische SEO-strategie wordt uitgevoerd. Typ je domeinnaam in de SEMrush-zoekbalk, kies organisch onderzoek en bekijk vervolgens alle resultaten die er op je scherm verschijnen. Kijk niet alleen naar de lijst met zoekwoorden. Besteed ook altijd even wat aandacht aan de eerste vier kolommen aan de rechterkant om te bepalen hoe elk trefwoord in SERP’s presteert. Dit laat je namelijk meer zien over hoe je site het doet in de zoekmachines.

Voor het opzetten van een goede SEO strategie is het gebruik van SEMrush echt noodzakelijk. Met behulp van dit programma ben je namelijk in staat om jouw concurrenten in beeld te brengen en om altijd weer de juiste zoekwoorden te vinden voor jouw site. Nog meer te weten komen over het gebruik van SEMrush of andere SEO tools voor jouw site? Blijf dan zeker even hangen op deze website, hier zijn namelijk nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even goed door zou moeten nemen!

Over ons en deze blog

Wij zijn een digitaal marketingbedrijf met een focus op het helpen van onze klanten om geweldige resultaten te behalen op verschillende belangrijke gebieden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

We bieden professionele SEO services die websites helpen hun organische zoekscore drastisch te verhogen om zo te kunnen concurreren voor de hoogste rankings, zelfs als het gaat om zeer concurrerende zoekwoorden.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Meer van onze blog

Bekijk alle berichten

Leave a Comment