Yoast is het de #1 WordPress SEO Plugin

  • 2 januari 2020
  • SEO
No Comments

Hoe gebruik je yoast ?

Nadat je de yoast plugin hebt geinstalleerd doorloop je de configuratie wizard om de seo basisinstellingen te configureren.

Yoast Wizard

Geef aan of je site onder constructie of al actief is.

Kies under constructie als je de site uit de index of zoekmachines wilt houden. Vergeet niet om dit weer te activeren als je er klaar voor bent om de site te publiceren.

Hierna krijg je de vraag wat voor soort bedrijf jou website is ? , na deze vraag krijg je de keuze of je website een bedrijf of persoon vertegewoordigd.
In ons geval een bedrijf uiteraard , ook kun je hier gelijk al jou social media kanalen invoeren , dit adviseren wij wel zodat je gelijk je social media kanalen kunt promoten.

Nadat je dit hebt ingevult wordt er een Knowledge Graph Card gemaakt van alle aanvullende informatie die jij net hebt ingevoerd.

Zichtbaarheid in zoekmachines

Geef aan welke contenttypes getoond moeten worden in zoekmachines. Als je het verschil tussen de contenttypes niet weet kan je het beste de standaardinstellingen kiezen.
We raden aan om niets te wijzigen, behalve als je kennis van zaken hebt.

Als je de enige bent die content produceert op je website, markeert Yoast SEO automatisch jouw auteursarchieven als noindex om dubbele content te voorkomen (met noindex verbiedt je zoekmachines om de desbetreffende pagina’s te indexeren).

Yoast SEO doet dit omdat, op site met slechts 1 auteur, de auteursarchieven 100% identiek zijn met de indexpagina van je blog.

Titelinstellingen

Op deze pagina kun je de naam van je site veranderen en kiezen welk scheidingsteken je wilt gebruiken. Het scheidingsteken wordt bijvoorbeeld getoond tussen je berichttitel en de sitenaam. Symbolen worden getoond in de grootte waarin ze te zien zijn in de zoekresultaten. Kies degene die het beste past bij je merk of die de minste ruimte inneemt in de snippets.
Wij zelf vinden het scheidingsteken | het beste passen.

Het is handig om je te Abonneren op de Yoast newsletter als je up-to-date wilt blijven over Yoast SEO voor WordPress, andere coole plugins van Yoast en interessant nieuws en tips uit de wereld van SEO.

Yoast SEO zorgt nu voor alle nodige technische optimalisatie van uw site. Om de prestaties van uw site in de zoekresultaten echt te verbeteren, is het belangrijk om te beginnen met het maken van inhoud die goed scoort voor trefwoorden waar u om geeft.

Yoast SEO wordt geleverd met veel functies.
Je kunt sommige hiervan inschakelen / uitschakelen.

Vergeet niet XML-sitemaps aan te zetten mocht deze nog niet aanstaan.

Wat zijn XML-sitemaps?

U wilt dat Google elke belangrijke pagina van uw website doorzoekt, maar soms eindigen pagina’s zonder interne links die ernaar verwijzen, waardoor ze moeilijk te vinden zijn. Een XML-sitemap geeft een overzicht van de belangrijke pagina’s van een website, zodat Google ze allemaal kan vinden en crawlen, en ook inzicht krijgt in de structuur van uw website.

Yoast SEO-metabox

Na al het instellen kun je in je berichten en pagina’s deze instellingen vinden.
De Yoast seo metabox gebruik je voor het analyseren van je content op SEO-kwaliteit en leesbaarheid.
De metabox verschijnt onder de WordPress-editor (de exacte locatie hangt af van overige plug-ins en thema’s).

Yoast SEO-metabox

Hier in de Yoast seo metabox gebeurt de truuk om zo goed mogelijk te scoren in de zoekresultaten.
Je moet er voor zorgen dat de leesbaarheid perfect is je vult je focus keywordphrase in en ziet of je tekst goed leesbaar is zoals bovenstaande screenshot.

Het is belangrijk om te weten dat de focus keyphrase van Yoast je niet helpt te ranken in Google. Het is slechts advies om je content te optimaliseren.

Staar je alleen niet blind op de leesbaarheid , dit is gebasseerd op engelse teksten en niet op de nederlandse teksten.

Over ons en deze blog

Wij zijn een digitaal marketingbedrijf met een focus op het helpen van onze klanten om geweldige resultaten te behalen op verschillende belangrijke gebieden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

We bieden professionele SEO services die websites helpen hun organische zoekscore drastisch te verhogen om zo te kunnen concurreren voor de hoogste rankings, zelfs als het gaat om zeer concurrerende zoekwoorden.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Meer van onze blog

Bekijk alle berichten