youtube video s

  • 8 januari 2020
  • SEO
No Comments

Je wilt meer weergaves op je youtube video s meer kliks hoe krijg je dit voor elkaar ?
In dit artikel leggen wij uit hoe je dit voor elkaar krijgt en een betere CTR youtube kunt krijgen.

Waarom is een goede CTR op youtube belangrijk ?

Elke minuut word er gemiddeld 500 uur video geupload op youtube dit is dus van invloed op de voorgestelde youtube video’s.
Het youtube platform moet dus erg selectief zijn welke video’s ze laten zien in de voorgestelde video weergaves.

Als je je YouTube kanaal wilt laten groeien en de zichtbaarheid wilt verbeteren is CTR een van de beste statistieken om op te focussen.
Dit is het aantal mensen dat op je video klikt wanneer jou video op youtube verschijnt.
Voorbeeld : als je video 1000 vertoningen krijgt en 100 mensen erop klikken heb je een CTR van 10%.

Als je CTR erg laag is stopt YouTube met het voorstellen van je video aan mensen. Als het hoog is geeft het platform je meer bereik.
Dit is hoe CTR wordt gerapporteerd in YouTube Analytics.

youtube analytics

Elke keer dat je een nieuwe YouTube video upload moet je ernaar streven zoveel mogelijk klikken per vertoning te krijgen in de eerste 48 uur. Dit laat YouTube weten dat mensen om je inhoud geven.

Om te begrijpen waarom CTR zo belangrijk is moet je begrijpen hoe YouTube werkt. Om het platform te laten groeien en de wereld van online video te domineren moet het gebruikers een geweldige ervaring bieden.

Dat betekent eerst de beste inhoud tonen. Het platform berekent wat goed is en wat niet door twee extra statistieken te gebruiken: kijktijd en kijkersloyaliteit.

YouTube kijktijd

Kijktijd wordt bijna altijd aangeprezen als de belangrijkste statistiek om op YouTube te meten met goede reden. YouTube gebruikt het om de kwaliteit van je inhoud en kanaal te beoordelen.

Stel dat iemand 10 minuten besteedt aan het bekijken van jou video over ‘Hoe een bedrijf op te bouwen’, maar een andere video over hetzelfde onderwerp houdt mensen slechts 3 minuten aan het kijken.

Deze gegevens geven aan het algoritme aan dat de video met de hogere kijktijd naar boven moet worden verplaatst in de zoekresultaten of moet worden voorgesteld aan meer mensen.

Langere weergave tijden duiden op betere inhoud. Als iemand vervolgens meteen een ander van je video’s bekijkt geeft dit je hele kanaal meer weergavetijd wat aangeeft aan het algoritme dat de inhoud van je kanaal ook van hoge kwaliteit is.

Doelgroepbehoud is het percentage van een video dat wordt bekeken. Dus als mensen gemiddeld 20% van een video van 19 minuten en 90% van een kortere video van 3 minuten bekijken is dit een teken dat de kortere een betere ervaring was voor kijkers.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen ? stel ze gerust hieronder.

Over ons en deze blog

Wij zijn een digitaal marketingbedrijf met een focus op het helpen van onze klanten om geweldige resultaten te behalen op verschillende belangrijke gebieden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

We bieden professionele SEO services die websites helpen hun organische zoekscore drastisch te verhogen om zo te kunnen concurreren voor de hoogste rankings, zelfs als het gaat om zeer concurrerende zoekwoorden.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Meer van onze blog

Bekijk alle berichten